tiistai 18. marraskuuta 2014

SAUNA ON LÄMMITETTY

VASKINIEMEN SAUNAAN

Saunaseuran SAUNA on hyvä nähdä ja kokea. Olemme seuranneet rakennuksen nousun kuopastaan ja tutkineet rakenteiden parhaimmuutta. Seuran 77 vuoden tutkimus ja kokemus savusaunojen rakentamisesta ja käytöstä on nyt esittelyssä ja nautittavaksi. Hyvää voisimme nyt tehdä enemmän.

Saunomisen hetken ja seuran haluan itse valita. Vaskiniemeen kulkiessani tunnen savusaunan tuoksun  tuulessa ja  kutsun läheisen ihmisen ilmeessä. Saunan ovella lämpö lähestyy ja kiukaan ääressä SAUNARAUHA. Kirkon lauteilla lämpö ottaa hellyyteensä, mieli hiljentyy. Löyly luodaan ajallaan. Tekijä kaataa hitaasti vettä kiukaan kivien väliin. Kostea pilvi hyväilee väkeä lauteilla. Tässä on hyvä viipyä - hengittää.

Vaskiniemen saunalaitos, Suomen Saunaseuran vuosikymmenten työn monumentti on toimiva ja suositeltava malli. Uuden saunahankkeen tulisi mielestäni saada Suomen Saunaseuran suositus toimelleen. Seuran jäsenkunnan tieto, taito, tutkimus ja kokemus olisi arvokas apu saunan rakentajalle. Etsitään sopivia saunalaitoksen paikkoja Suomesta ja tehdään aloite saunalaitoksen rakentamisesta. Vaskiniemen Saunalaitos perusmallina toimii hyvin suuren jäsenkunnan mieliksi. Suomen Saunaseuran jäsenillä tulee olla mahdollisuus käydä kokemassa saunanautinto näissä kaikissa uusissa Saunalaitoksissa.
Saunan ovella Lehmäjoella 2014

Saara ja Matti Juhannussaunalla 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti