keskiviikko 1. lokakuuta 2014

KIVIKIRKON KANSA

KIVIKIRKON KANSA

Kivikirkon Kansa nähtiin kymmenen vuotta sitten Isonkyrön Vanhan Kirkon alueella näytelmänä elämää kirkossa ja kirkkomaalla Nuijasodan aikana. Kivikirkon Kansa painui tuhansien ihmisten mieleen pysyvästi. Vuonna 2004 perustettiin Kivikirkon Kansa r.y. Vanhassa Kirkossa ja sen tuntumassa olevien tapahtumien ja hankkeiden tukijärjestöksi. Vaasan Oopperan kirkko-ooppera halusi yhdistyksen perustettavaksi avustuksen anojaksi ja tuen antajaksi oopperan toteutuksessa. Kivikirkon Kansa on kymmenen vuoden aikana kerännyt varoja ja antanut apunsa kirkko-oopperan lisäksi useille muillekin hankkeille, viimeksi Lumi ja Hurme näytelmälle.

Isonkyrön Vanha Kirkko 1304 on kaiken arvostuksemme keskiössä. Suuren maakunnan ainut vanha kivikirkko on vertaansa vailla oleva nähtävyys ja alueen tapahtumia tullaan seuraamaan kaikkialta. Pohjalaiset voivat olla mukana vanhanajan jumalanpalveluksessa Kivikirkossa ennalta rakennetussa ohjelmassa, kukin omassa roolissaan.

Menneen kesän mieluisimpia muistoja Barokki-orkesterin konsertti Korsholman musiikkijuhlien aikaan, Lotta-perinteen kirkonmenot, Kirjailija-tapaaminen markkinoiden aikaan, virsilaulu-illat, Jumalanpalveluksen sunnuntaisin ja viimeisenä kynttiläkirkko syyskuun alussa. Kiitos kesästä kyrölääsille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti