sunnuntai 27. joulukuuta 2009

JOULUNA SAKSASSA

Münchenin Krailingiin tulimme 21.12.2009 Saaran kanssa joulua viettämään. Helsingissä satoi lunta 20 cm yöllä ja autolla lentokentälle seitsemäksi oli aamun toimista suurin. Sitten istuimme koneessa lähtöä odotellen puolitoista tuntia. Sää, lumi, matkatavaroiden lastaus, Jekaterinburgin koneen ja lähtövuoron odottelu veivät ajan. Olimme vasta puolenpäivän jälkeen Münchenissa, Soile oli vastassa kentällä ja pääsimme helposti Kraillingin joulukotiin.

Koko joulun ajan olimme Soilen ja Laurin Villa Rosassa. Kotona olivat myös Ella, Aino ja Leealiina, sekä Nero-koira. Tytöt opiskelevat Englannissa ja olivat lyhyellä matkalla Marokossa tullessamme Saksaan. Leealiina käy kansainvälistä koulua Starnbergissa ja oli meitä vastassa. Lauri tuli töistä myöhään maanantaina ja tiistaina. Asiat piti saada järjestykseen joulupyhiä ennen. Me muut saimme valmistella omaa juhlaamme.

Eilen lauantaina perhe pakkasi kaksi autoa ja lähti vuodenvaihteen viettoon Arosaan Sveitsiin. Meille jäi vähäinen jälkisiivous. Lähdimme kävelyretkelle kirkkaassa pakkassäässä Nymphenburgin linnan puistoon. Täältä Stockdorfista pääsee junalla kolme kertaa tunnissa keskustaan. Ajelimme päärautatieasemalle, Hauptbahnhofille, kun tiesin, että kaikki kulkuvälineet kiertävät sen kautta. Siinä asemarakennuksessa on myös Turisti Info josta hain ratikkakartan. Raitiovaunu 17 oli pyhänä kulussa ja hetkessä olimme linnanpuiston reunalla.

Kävelykierros päättyi ravintolaan ja nautimme lämpimän keiton. Kastanjakeitto oli keittiömestarin suosituksena tarjolla, minulle ensimmäinen koemaistiainen. Hyvää, vähän makeata, sopisi vaikka jälkiruokakeitoksi. Toinen annoksistamme oli tuttu ja tukeva juureskeitto ja kun jaoimme nautinnot, niin kaikki hyvin.

Suomessa on ollut lumimyrskyjä joulun aikaan, täällä jo kolmatta päivää kirkasta ja alkuviikon lumi ehti sulaa ennen pakkasia. Olemme nauttineet rauhasta, hyvien ihmisten läheisyydestä ja tietenkin yltäkylläisyydestä ruokapöydässä. Kaikki olivat myös tyytyväisiä toistensa joulumuistamisista ja yhteinen sana-peli varmisti suomenkielen sanojen palautumisen mieliin. Hyvin siinä pärjäsivät kaikki tytöt vaikka ovat puolet elämästään asuneet ulkomailla ja vieraissa kieliympäristöissä.

Kävelimmä tänään metsän ja niityn poikki jokivartta Gautingiin, joimme kupin kaakaota ravintolassa ja palasimme S-baanalla kotiin. Nyt lähdemme Suomeen sunnuntai-illaksi ja huomenna Kuutti ja Hilla tulevat kylään yöksi Aarnin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti