torstai 19. marraskuuta 2015

PIRKKA LINDHOLM

PIRKKA - HEIKKI LINDHOLM

Terhin ja Lassen häissä 29.02.1992 Turun linnan kirkossa meidät vanhemmat yhdistettiin samaan sukuun. Anopit Saara ja Anja ja apet Pirkka ja Matti tutustuivat toisiinsa.


Heikki oli aina avulias sukukunnan juhlissa ja retkillä. Hänen kokemuksensa elämästä Turussa toivat vahvan paikallisen kuvan hetken tilaisuuksiin.


Elias, Pirkan pojanpoika ohjasi ylioppilasjuhlassaan vieraat risteilylle Ukko-Pekka höyrylaivalla. Merenkulku oli Heikin elämää ja juuri Turun saaristossa.

Pirkalla oli mökki Piikkiössä ja pihamökki Lassella ja Terhillä. Suuret omenapuut halusin karsia saadaksemme paremman sadon. Kun puuta kasvattaa, arvostaa ja hoitaa voi nauttia kypsistä hedelmistä.

Tiilitehtaankadulle perhe muutti kesällä 1997.  Uutta kotia Pirkka sai rakentaa, huoltaa ja kohentaa. Pirkka oli aina heti paikalla, työkalupakki valmiina korjaamaan havaitun puutteen tai vian. Pihan puita halusimme lisätä ja hankimme Terhin kanssa luumupuita, kirsikkapuun, omenapuita, kastanjan ja päärynäpuun. Simeonin lakkiaisissa saimme ihailla päärynäpuun kukintaa. Pari viikkoa sitten Terhi lähetti kuvan puusta täynnä hedelmiä, jokaisen oksan varressa oli kymmeniä päärynöitä.

Tulimme Tiilitehtaankadulle perjantaina iltapäivällä ja tarkistin talon kasvit, tuliaisiksi olin ottanut kesän limoviikunan Kauniaisista. Päärynäpuusta Saara toivoi muutamia hedelmiä Centennial Governor Martti K. Mäkiselle ja hänen Birgitta vaimolleen, kun lähdimme neuvotteluun ensi kesän tapaamisesta Naantalissa. Totesin, että yksi iso oksa oli katkennut ja näin sahasin siitä kaksi haaraa kukkakimpuksi vierailullemme.

Pirkan muistotilaisuudessa 05.09.2015


1 kommentti: